Četiri zlata, jedno srebro i tri bronce osvojili su hrvači Podravke u Petrinji

U organizaciji Hrvačkog kluba Petrinja, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Petrinjskog sportskog saveza, u subotu 28. 11. 2015. godine održan je tradicionalni 9. Međunarodni memorijalni turnir „Mirko Kosmat", u znak sjećanja na poznatog petrinjskog sportskog djelatnika.

Natjecanje je bilo organizirano za dječake u tri dobne kategorije i to početnike (2005. i 2006. godište) koji su hrvali slobodnim načinom hrvanja te mlađi dječaci (2002., 2003. i 2004. godište) i stariji dječaci (2000. i 2001. godište) koji su hrvali grčko-rimskim načinom hrvanja. U konkurenciji 181 hrvača, iz 22 kluba, iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske, Podravka se na ovom natjecanju predstavila sa sedamnaestoricom svojih hrvača.
U uzrastu početnika Patrik Raknić je u kategoriji do 33 kilograma sa tri pobjede i jednim porazom osvojio treće mjesto, dok je u kategoriji do 49 kilograma Josip Benko osvojio prvo mjesto pobjedivši dvije borbe. Uzrasnu skupinu mlađih dječaka predstavljala su čak sedmorica hrvača Podravke. Fran Jakupanec sa dvije pobjede i dva poraza plasirao se na peto mjesto u kategoriji do 36 kilograma. Valent Delimar u kategoriji je do 44 kilograma zabilježio tri pobjede i jedan poraz što mu je u konačnici bilo dovoljno za drugo mjesto. U istoj težinskoj kategoriji Filip Verčević i ovaj puta bio je superioran u svojoj kategoriji. Zabilježio je četiri pobjede i time osvojio prvo mjesto. Prvo mjesto osvojio je i Alen Nogić u kategoriji do 59 kilograma u kojoj je također bio superioran pobjedivši sve tri borbe. Filip Zadravec, zabilježio je dva poraza u kategoriji do 49 kilograma, a zbog povoljnog ždrijeba na kraju je osvojio peto mjesto u toj težinskoj kategoriji. Stjepan Delimar imao je jednu borbu i jedan poraz u kategoriji do 65 kilograma kao i Stjepan Šimunić u kategoriji do 75 kilograma. Kako njihov protivnik nije ušao u finale borbe kroz repasaž bile su im onemogučene tako da su u svojim kategorijama ostali bez plasmana. Filip Picer u uzrasnoj skupini starijih dječaka te u kategoriji do 50 kilograma nanizao je tri pobjede što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto u kategoriji.
Uz gore navedene hrvače Podravke na natjecanje u Petrinju vodili smo i hrvače iz Novigrada Podravskog. Iako klub Picok više ne djeluje, registrirani hrvači mogli su nastupati, pod klubom Picok. Prijelazni rok je u siječnju te će u budućem periodu svi hrvači iz Novigrada Podravskog braniti boje Podravke. Franjo Petonjić u kategoriji do 33 kilograma uzrasne skupine početika zabilježio je jedan poraz i ostao bez plasmana kao i Antonio Jagar u kategoriji do 54 kilograma uzrasne skupine mlađih dječaka.
Nikola Jagar u kategorji je do 36 kilograma bio peti isto kao i Emanuel Petrović u kategoriji do 44 kilograma. Do odličja, brončanog sjaja došli su Ivan Adžaga u kategoriji do 40 kilograma i Ivan Milanović u kategoriji do 54 kilograma.
U ekipnom plasmanu Podravka je sa osvojenih 70 bodova zauzela vrlo dobro četvrto mjesto u konkurenciji 22 kluba, dok je HK Picok sa šest hrvačai dvije medalje plasirao se na 15. mjesto.
Hrvače u Petrinji pratili su treneri Miroslav Mihalec, Ivan Lončarić i Saša Šprem

Poredak po kategorijama je:
- Početnici -
33 kg 1. Antonio Lukač , 2. Sebastian Čibarić (oba LIKA), 3. Patrik Raknić (PODRAVKA), Daniel Bogdan (SZIGETVAR)
36 kg 1. Mihael Lukač (LIKA), 2. Lovro Glavaš, 3. Daniel Beširević , Valentino Vidović (svi PETRINJA)
40 kg 1. Jusuf Sadikaj (SARAJEVO), 2. Sergej Simeunović (BOSNA), 3. Leon Kadečka (PETRINJA), Ivan Adžaga (PICOK)
44 kg 1. Affan Smajić (BOSNA), 2. Ivan Knežević (SLATINA), 3. Ivano Vidović (PETRINJA), Kasim Sadikaj (SARAJEVO)
49 kg 1. Josip Benko (PODRAVKA), 2. Antonio Ostojić (HRV.DRAGOVOLJAC), 3. Matija Šubić (PETRINJA)
54 kg 1. Roko Strika (ZADAR), 2. Stjepan Rusan (ZAGREB), 3. Ivan Milanović (PICOK), Andrej Celićek (HRV.DRAGOVOLJAC)
- Mlađi dječaci -
28 kg 1. Robert Bošnjak (ZAGREB), 2. Filip Mikulić (PETRINJA)
30 kg 1. Dominik Weber (BOCSAI), 2. Renato Osmanović (SESV.KRALJEVEC), 3. Adam Stocker, Patrik Balint (oba SZIGETVAR)
33 kg 1. Ivan Gardilo (SLATINA), 2. Istvan Rajmund Szakcsi (SZIGETVAR), 3. Bruno Čabula (KLINČA SELA), Simon Bucknor (LOKOMOTIVA)
37 kg 1. Luka Ivančić (SESVETE), 2. Antonio Jašić (LOKOMOTIVA), 3. Fran Bišćan (SLATINA), Ivan Platinuš (SESVETE)
40 kg 1. Simon Levente (SZIGETVAR), 2. Leonardo Tasić (SLATINA), 3. Nikola Šimunković (SESV.KRALJEVEC), Stevan Orlić (NOVI SAD)
44 kg 1. Filip Verčević, 2. Valent Delimar (oba PODRAVKA), 3. Antonio Jelaš (PETRINJA), Matej Ivančić (SESVETE)
49 kg 1. Roman Antal (BOCSAI), 2. Domagoj Celiček, 3. Josip Leskovac (oba HRV.DRAGOVOLJAC), Nikola Krišto (METALAC)
54 kg 1. Kristijan Bošnjak (ZAGREB), 2. Karlo Kajzer (SLATINA), 3. Leonardo Norković (PETRINJA), Marko Nikolić (METALAC)
59 kg 1. Alen Nogić (PODRAVKA), 2. Barnabas Papp (SZIGETVAR), 3. Vladimir Vojković (PETRINJA), Mislav Pleš (SESV.KRALJEVEC)
65 kg 1. Nermin Berberović (ZAGREB), 2. Filip Koščić (SESVETE), 3. Marko Miketek (ZAGREB), Fran Perković (PETRINJA)
75 kg 1. Filip Krasnić (HRV.DRAGOVOLJAC), 2. Ivica Florjanić (VINDIJA), 3. Zvonimir Šturlić (HRV.DRAGOVOLJAC), Ivan Bedeković (VINDIJA)
- Stariji dječaci –
53 kg 1. Filip Picer (PODRAVKA), 2. Filip Grahovac (SLATINA), 3. Luka Jandrić (PETRINJA), Kristijan Rabić (SLATINA)
59 kg 1. Denis Kočar (MURSKA SOBOTA), 2. Matej Stanić (NOVI SAD), 3. Kristian Lukač (LIKA), Damjan Bezjak (SESVETE)
66 kg 1. Mirza Hedžić (ZAGREB), 2. Sanel Asanović (SARAJEVO), 3. Nikša Makitan (VINDIJA), Andrija Knezović (KLINČA SELA)
73 kg 1. Matija Panjkret (PETRINJA), 2. Sebastian Petrač (Vindija), 3. David Škrnički (SLATINA), Josip Simendić (KLINČA SELA)
85 kg 1. Tomislav Hader, 2. Toni Štavlić (oba ZAGREB), 3. Marijan Debeljak (SESV.KRALJEVEC), Leon Meštrić (VINDIJA)
100 kg 1. David Ivanjko (SESVETE), 2. Almir Karić (SARAJEVO)

Poredak Klubova:
1. PETRINJA 160
2. ZAGREB 103
3. SLATINA 101
4. PODRAVKA 70

 

 

Last modification: Sun 29 Nov 2015