Alen Fodor osvojio treće mjesto u Rumunjskoj

Hrvači hrvačkog kluba Podravka pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića protekloga vikenda (4. - 6. 12.) boravili su u Rumunjskoj gdje su u gradu Satu Mare nastupili su na vrlo jakom Međunarodnom turniru “CUPA CETATE ARDUD”.

U konkurenciji 180 hrvača iz Ukrajine, Rusije, Slovačke, Poljske Moldavije, Mađarske, Rumunjske i Hrvatske, Podravka se predstavila sa sedmoricom svojih hrvača. Koliko je jako bila konkurecija govori podatak da je do medalje uspio doći samo jedan hrvač Podravke i to Alen Fodor u uzrasnoj skupini juniora u kategoriji do 66 kilograma okitivši se brončanim odličjem. Natjecanje je započeo uvjerljivo, pobijedom nad predstavnikom iz Rumunjske rezultatom 8:0. Drugu je izgubio na bodove u zadnjim minutama borbe od predstavnika iz Moldavije 5:2. U kasnijoj fazi natjecanja nastavio je pobjedom i to tušem protiv predstavnika iz Poljske. U zadnjoj borbi kategorije izgubio je od vrlo dobrog predstavnika iz Mađarske Balatoni Bence, inače hrvača koji je 2013. godine osvojio broncu na EP za kadete. U uzrasnoj kategoriji dječaka, rođenih 2003.-2005. Podravku su predstavljali Ivan Benko u kategoriji do 26 kilograma, Patrik Raknić u kategoriji do 32 kilograma te Fran Jakupenec u kategoriji do 35 kilograma. Nažalost u doista žestokoj konkurenciji, ali i impresionirani prikazanom kvalitetom izgubili su prve borbe, a kako njihovi protivnici nisu došli do finala, njima nije bio omogučen daljnji tijek natjecanja. Ista sudbina zadesila je i Alena Nogića koji je nastupao u kategoriji do 63 kilograma uzrasne skupine starijih dječaka rođenih 2000. i 2001. godine. Filip Verčević nastupio je u starijoj urasnoj skupini od svoje, nastupio je u kadetima, iako je još mlađi dječak, tj . borio se sa hrvačima koji su i do tri godine bili stariji od njega. Izgubio je prvu borbu i nije dočekao repasaž borbe. U istoj uzrasnoj kategoriji, kategoriji kadeta nastupio je i Filip Picer u težinskoj kategoriji do 52 kilograma. On je zabiježio dva poraza te ostao bez plasmana.
Iako smo na kraju osvojili samo jedno odličje, treneri koji su pratili hrvače na turniru zadovoljni su prikazanim hrvanjem. Nedostatak koncetracije u zadnjim sekundama svake od borbi koje su othrvali naši hrvači rezultat je manje kvalitetnih borbi tijekom godine u Hrvatskoj i bližoj okolici. Drugim riječima ovaj turnir otvorio nam je oči i ustvrdio da ukoliko želimo napredak, jednostavno moramo participirat na ovakvim ili sličnim turnirima, riječi su trenera koji su pratili naše male borce.

 

Last modification: Sun 6 Dec 2015