Sedam hrvača i sedam medalja s Božićnog turniru u Zagrebu

XXIV. tradicionalni međunarodni Božični turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast dječaka i kadeta održan je prošle subote u Zagrebu, dvorani SŠD “Peščenica”.

Nastup na ovom turniru bio je omogučen samo onim hrvačima koji su se na kvalifikacijskom turniru sredinom mjeseca studenog i kvalificirali. Ovogodišnje izdanje Božićnog turnira bilo je vrlo kvalitetno i brojno. Na turniru se okupilo 145 hrvača i to hrvača iz čak deset država, Bugarske, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Švedske, Italije, BiH, Grčke, Srbije i Hrvatske. Hrvači Podravke, njih sedmoro pod vodstvom trenerskog dvojca Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića sjajno su odradili posljednji službeni turnir u godini osvojivši i sedam medalja, jedno zlato, tri srebra i tri bronce.
U uzrastu dječaka, te u kategoriji do 47 kilograma Filip Verčević osvojio je prvo mjesto. Njegov rezultat je još veći i vrijedniji znajući da ga je za cijelo vrijeme turnira pratila temperatura. No bez obzira na tu okolnost vrlo uvjereno je nanizao tri pobjede. U istoj dobnoj skupini Alen Nogić u kategoriji je do 59 kilograma bio drugi sa dvije pobjede i jednim porazom. Stjepan Šimunić u kategoriji do 85 kilograma okitio se broncom. Zabilježio je dvije pobjede i dva poraza. Sa samo tri hrvača u uzrastu dječaka ekipa Podravke se u konkurenciji 23 ekipe smjestila na odlično peto mjesto.
Uzrast kadeta predstavila sa četvorica hrvača Podravke. Filip Picer na ovom turniru branio je boje Hrvatske nastupajući za kadetsku reprezentaciju, a u kategoriji je do 50 kilograma osvojio drugo mjesto. Yasin Samir također je bio treći s dvije pobjede i dva poraza. Vrlo težak zadatak imao je Domagoj Džanko, njega je također tijekom turnira pratila temperatura, no unatoč tome vrlo kvaliteno je othrvao dvije borbe, dok je finalnu u drugoj rundi na bodove izgubio. U kategoriji do 85 kilograma Luka Erak također je došao do medalje. Njemu je bio malo naklonjen ždrijeb pa mu je za osvajanje trećeg mjesta bila dovoljna jedna pobjeda i jedan poraz. U ekipnom plasmanu ekipa Podravke smjestila se na peto mjesto od ukupno trideset i jedne ekipe koje su nastupile u uzrastu kadeta.

Last modification: Mon 14 Dec 2015