Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentembed_google_map has a deprecated constructor in /home/hkpodravka/public_html/plugins/content/embed_google_map/embed_google_map.php on line 21

Prvenstvo Hrvatske za kadete: Frankol i Vusić, prvaci Hrvatske, Fodor i Mihalec srebrni

Odličan niz rezultata ostvarenih na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom nakon starijih dječaka u Varaždinu nastavili su i kadeti nastupom u Zagrebu, dvorani Pešćenica protekle subote. Trener Miroslav Mihalec u Zagreb je poveo sedmoricu hrvača, a četiri od njih osvojili su medalje. Dvije zlatne i dvije srebrne bile su dovoljne i za vrlo visoko ekipno drugo mjesto u konkurenciji dvadeset i jednog hrvatskog kluba.

Filip Frankol i Filip Vusić pretprošloga tjedna zbog reprezentativnih obveza nisu mogli nastupiti na svojem zadnjem Prvenstvu Hrvatske u uzrastu starijih dječaka, ali sjajna forma «nabrušena» za Mađarsku u nedjelju im je donijela i nove naslove, ali ovaj puta u uzrastu kadeta. Ovaj rezultat je i tim vrjedniji jer su upravo ova dvojica ulazno kadetsko godište. Kako je ovo kriterijski vrlo važno natjecanje za odabir u kadetsku reprezentaciju Hrvatske s pravom se u Klubu nadaju da će ih ovaj naslov svrstati u najuži izbor koje očekuje i nastup na Prvenstvu Europe i Svijeta tijekom srpnja i kolovoza. Filip Frankol nastupom u kategoriji do 42 kilograma do naslova je došao vrlo uvjerljivo, pobijedivši tri borbe i pri tome ne izgubivši niti jedan tehnički bod. Pobijedio je Premužić Petra iz HK Vindije, Ilić Aresenia iz Metalca te u finalu Nikolu Svetina iz Lokomotive. Tri borbe, ali i tri pobijede zabilježio je i Filip Vusić u kategoriji do 50 kilograma. Prvu je hrvao sa Agić Tiborom iz Hrvatskog dragovoljca, drugu, ali i najvažniju borbu i pobjedu ostvario je protiv standardnog reprezentativca Hrvatske i dvije godine starijeg i iskusnijeg Marija Stjepića iz Sesvetskog kraljevca. Nakon ove pobijede finalna borba je bila bez opterećenja, praktički i revijalna protiv Vidović Dragana iz petrinjskog Gavrilovića. Sitne pogreške u finalu, ali i nedostatak koncentracije u trećoj rundi Luku Mihalca stajala je i obrana novog kadetskog naslova, ovaj puta u kategoriji do 58 kilograma. Pobijedio je Jukić Marina iz HK Gavrilovića tušem, na bodove je dobio Cerovšek Matiju iz Hrvatskog dragovoljca dok je u finalu na bodove u trećoj rundi izgubio od Grabovac Marka također iz Gavrilovića. Naslov prvaka Hrvatske osvojen pretprošloga tjedna u uzrastu starijih dječaka zasigurno je bio «okidač» koji je imao pozitivan učinak na borbenost i hrvanje i u uzrastu kadeta kod Alena Fodor. Osvojio je izvrsno drugo mjesto u kategoriji do 54 kilograma. Pobijedio je dvije, Pavičić Matea iz Gavrlovića i Pajur Marka iz Vrbovca dok je finalnu izgubio na bodove od vrlo dobrog hrvača iz Sesvetskog kraljevca Gruber Franka. Valentino Peroković (kategorija 69 kilograma), Matej Loinjak (kategorija 63 kilograma) i Petar Morić (kategorija 63 kilograma) ostali su bez plasmana, izgubili su jednu borbu, a kako njihov protivnik nije ušao u finale time je i njima bilo uskraćeno da kroz repasaž dođu do boljeg plasmana u svojim kategorijama.

Last modification: Sat 14 Nov 2015