Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentembed_google_map has a deprecated constructor in /home/hkpodravka/public_html/plugins/content/embed_google_map/embed_google_map.php on line 21

Varaždin, Prvenstvo Hrvatske za starije dječake: Podravka najuspješniji klub Prvenstva

U organizaciji hrvatskog hrvačkog saveza i hrvačkog kluba Vindija u nedjelju 25. ožujka, dvorani Graberje u Varaždinu održano je Prvenstvo Hrvatske za uzraste starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom (dječaci rođeni 1997. i 1998. godine). U konkurenciji 22 hrvačka kluba te 105 natjecatelja, Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Vedrana Blažeković predstavila sa devet hrvača. Osvojene dvije zlatne, jedna srebrna i dvije brončane medalje bile su dovoljne i za titulu najuspješnijeg kluba na Prvenstvu. Drugo mjesto pripalo je hrvačima hrvačkog kluba Zagreb dok su treće mjesto osvojili hrvači iz varaždinske Vindije. Nažalost zbog obveza i nastupa za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na vrlo jakom FILA Međunarodnom turniru u Mađarskoj koji se održavao istoga dana, na ovom Prvenstvu nisu mogli nastupiti trenutno najeksponiraniji hrvači u ovom uzrastu, članovi Podravke, Filip Frankol i Filip Vusić.

Stefan Ostojić nastupom u Varaždinu u kategoriji do 35 kilograma obranio je prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske. Izostanak Filipa Vusića u kategoriji do 53 kilograma izvrsno je iskoristio Alen Fodor koji je s četiri vrlo uvjerljive pobijede (Matijašević Marko-HK Bistra, Zirdum Dominik-HK Sesvete, Jotanović Nenad-HK Zagreb i Štajduhar Josip-HK Hrvatski dragovoljac) osvojio svoj prvi naslov prvaka Hrvatske. U najtežoj težinskoj kategoriji, kategoriji do 100 kilograma, Ivan Špernjak osvojio je odlično drugo mjesto. Tri je pobijedio (Lacković Antonio-HK Slatina, Ranđelović Luka-HK Istarski borac i Selak-Kljajić Nikola), a jednu izgubio (Novačić Silvestar-HK Sisak). Brončana odličja osvojili su Tomislav Ištvan nastupom u kategoriji do 47 kilograma i Nikola Ferenčić u kategoriji do 38 kilograma. Nikola Horvat i Loinjak Matej, oba u kategoriji do 59 kilograma ostali su bez plasmana. Iako se od njih očekivala medalja, nedostatak koncentracije u prvoj fazi natjecanja koštao ih je i plasmana. Sandro Turković (kategorija 47 kilograma) i Josip Ištvan (kategorija 53 kilograma), hrvači koji su tek nedavno počeli sa sustavnim treningom u svojim su kategorijama zabilježili po jedan poraz koji je na kraju bio dovoljan da ostanu bez mogućnosti da kroz repasaž dođu do plasmana.

 

Last modification: Sat 14 Nov 2015