NAJAVA: Nastup Filipa Vusića i Alena Fodora na EP za kadete

Nakon mukotrpnih priprema koje su se održale na već dobro znanim lokacijama (Cerju i Varaždinu) te kontrolnih turnira u Mađarskoj i Rumunjskoj došlo je i vrijeme za nešto veći zalogaj. Naime, naša kadetska reprezentativna vrsta kreće u četvrtak u prijepodnevnim satima na Prvenstvo Europe za kadete koje će se održati u bugarskom gradu Samokovu od 06-11.05.2014. Na put kreće sedam reprezentativaca među kojima su svoje mjesto našla i naša dva člana kluba, Filip Vusić koji će nastupiti do 54 kilograma te Alen Fodor u kategoriji do 58 kilograma. Na ovom natjecanju je trebao nastupiti i naš Filip Frankol u kategoriji do 50 kilograma, no zbog manjeg operativnog zahvata koljena prepustio je svoje mjesto svojem reprezentativnom kolegi.

Službeni program naše reprezentacije počinje u petak (09.05) službenim vaganjem i liječničkom kontrolom za kategorije 42-50-58-69-85 kg. U kategoriji do 58 kilograma nastupiti će naš hrvač Alen Fodor, a natjecanje za njega je predviđeno u subotu 10.05. Kvalifikacijske i eliminacijske borbe te borbe repasaža do borbi za treće mjesto na rasporedu su u vremenu od 10.00 do 15.00 sati, dok će se finalne borbe održati od 18.00 do 20.00 sati. Službeno vaganje i liječnička kontrola za kategorije 46-54-63-76-100 kg također su u subotu od 16.00 do 17.45 sati. U nedjelju (11.05) na strunjaču izlazi Filip Vusić, nastupom u kategoriji do 54 kilograma. Natjecanje za njega također započinje u 10.00 sati istim programom kao i za kategorije dan ranije.

Ovom prilikom Klub se posebno želi zahvaliti ravnatelju Gimnazije Fran Galović gospodinu Vjekoslavu Robotić te ravnatelju Obrtničke škole gospodinu Ratku Ljubiću koji su našim hrvačima omogućili odlazak sve ove pripreme i kontrolna natjecanja koja su predhodila ovogodišnjem prvom velikom testu na kojem će braniti boje Hrvatske, grada Koprivnice ali isto tako i svog matičnog kluba, Podravke. Također zahvalu upućujemo i svim profesorima naših hrvača iz spomenutih škola što su ih pripremili i omogučili im neometano izvršavanje obveza u sklopu hrvatske reprezentacije.

Naravno zahvala se upućuje financijskoj potpori Grada odnosno zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, glavnog sponzora Kluba Podravke i Inducte te više malih sponzora bez kojih spomenute akcije ne bi bile moguće.

HRVATSKE BOJE BRANITI ĆE:

David Borecki iz Sesvetskog Kraljevca u kategoriji do 50kg,

Filip Vusić iz Podravke u kategoriji do 54 kg,

Alen Fodor iz Podravke u kategoriji do 58 kg,

Nenad Jotanović iz Zagreba u kategoriji do 63 kg,

Antonio Kamenjašević iz Metalca u kategoriji 69 kg,

Tomislav Majić iz Sesveta u kategoriji do 76 kg,

Stipo Kopljar iz Sesvetskog Kraljevca u kategoriji do 85 kg.

Moramo još napomenuti da je ovo natjecanje ujedno i prvi korak kvalificiranja na OI mladih koje će se održati u kinenskom gradu Nanjing 25.-27.08.2014. Odlazak na navedenu manifestaciju osigurat će si prvih 6 hrvača u svakoj kategoriji.

Potpora iz Hrvatske kreće u noći četvrtak na petak i bodrit će naše hrvače za sve nas koji nismo u mogučnosti otići tamo i biti uz njih. Ispred Kluba, želim svima što više sreće te da se isplati uloženi trud i poluče što bolji rezultat, kako pojedinačno tako i ekipno.

Ovom akcijom ujedno je krenula i finalna regulacija tjelesne težine. Dečki su se itekako prihvatili ''posla'' što se može vidjeti i iz priloženog!

Iznad svih, HRVATSKA!! :)

IL

Last modification: Sat 14 Nov 2015