Treneri Podravke sudjelovali na trenerskom seminaru

Udruga hrvačkih trenera Hrvatske u suradnji sa Hrvatskim hrvačkim savezom organizirala je obavezni dvodnevni godišnji seminar za usavršavanje hrvačkih trenera. Seminar je održan u Sesvetskom Kraljevcu, 26. i 27. 01. 2013. u OŠ „Sesvetski Kraljevec". Na seminaru je sudjelovalo 59 trenera iz Hrvatske te desetak demonstratora i trenera pripravnika. Seminar je bio usmjeren na stjecanje novih praktičnih i teoretskih znanja iz hrvanja klasičnim i slobodnim načinom. Teoretska i praktična predavanja održali su: dr.sc. Strasho Gligorov (Makedonija), mr.spec. Andreja Kostelić Martić (psiholog), Ana Staničić, prof. (psiholog), doc.dr.sc. Mario Baić, g. Vlado Lisjak (sportski direktor reprezentacija), Davor Jakubek, prof. (trener seniorske reprezentacije) i Kristijan Slačanac, prof. Po prvi puta ovaj seminar je bio dvodnevan, a po prvi puta je i angažiran predavač izvan Hrvatske koji je posebno obradio osnove tehnike hrvanja slobodnim načinom. Seminar je otvorio predsjednik HHS-a gosp. Vladimir Bregović obrativši se prisutnima sa nekoliko prigodnih riječi uručivši plaketu HHS-a Tomislavu Vukeliću za najuspješnijeg trenera u 2012. godini. Seminar su posjetili i mnogi uvaženi gosti, a seminarom su rukovodili doc.dr.sc. Mario Baić i Darko Rogalo, prof. Za vrijeme seminara održana je i Skupština Udruge hrvačkih trenera Hrvatske na kojoj je usvojen i plana rada za iduću godinu, a gdje je jedna od zadaća donošenje Pravilnika o nagrađivanju trenera. Od strane sudionika seminara posebno je pohvaljeno domaćinstvo OŠ „Sesvetski Kraljevec" i tehničkog organizatora seminara HK „Sesvetski Kraljevec" koji su osigurali sve potrebno za održavanje seminara na vrlo visokom nivou.
Na seminaru od trenera Podravke bili su: Miroslav Mihalec, Renato Begović, Darko Frankol i Vedran Blažeković.

Popis praktičnih predavanja koje su obrađene na seminaru:

• UČENJE I USAVRŠAVANJE OSNOVA TEHNIKA SLOBODNOG STILA U PARTERNOM I STOJEĆEM POLOŽAJU (predavanje je održao dr.sc. Strasho Gligorov, bivši izbornik i trener reprezentacije slobodnog stila Makedonije)

• METODSKI PUT USAVRŠAVANJA TEHNIČKO – TAKTIČKIH KOMPLEKSA IZ KLASIČNOG NAČINA HRVANJA ZA KOJE SU TRENERI REPREZENTACIJA UTVRDILI DA POSTOJE PROBLEMI UPRAKSI (predavanja su održali: g. Vlado Lisjak, Sportski direktor reprezentacija i Olimpijski pobjednik iz L.A. 1984 i Davor Jakubek, prof., trener seniorske reprezentacije).

Popis teorijskih predavanja koja su održana na seminaru su:

• doc.dr.sc. Mario Baić „SPECIFIČNA I SITUACIJSKA KONDICIJSKA PRIPREMA HRVAČA"

•Ana Staničić, prof. „EDUKACIJA O EMOCIJAMA U SPORTU – SMANJENJE TREME I ANKSIOZNOSTI"

•mr.spec. Andrea Kostelić Martić „KOMUNIKACIJA – KAKO –„KRITIZIRATI" SPORTAŠA NA ADEKVATAN NAČIN"

•Kristijan Slačanac, prof. „NAČINI I OBLICI BORBI NA TRENINZIMA HRVANJA"

Izvješća su još podnijeli:

• doc.dr.sc. Mario Baić „IZVJEŠĆE SA FILA SEMINARA ZA HRVAČKE TRENERE ODRŽANOG U LITVI"

•Davor Jakubek, trener seniorske reprezentacije „IZVJEŠĆE O RADU, DIJAGNOSTIKA STANJA I PRAKTIČNE SMJERNICE ZA DALJNI RAD S SENIORSKOM REPREZENTACIJOM"

Zaključak:

Na ovom seminaru za trenere hrvanja okupio se veliki broj naših trenera iz cijele Hrvatske. Posebno veseli činjenica da se iz godine u godinu povećava broj mladih trenera, što je bio slučaj i na ovom seminaru. Upravo su teme seminara bile namijenjene najviše baš toj skupini trenera. Osim tema za mlade trenere hrvanja i nešto stariji i iskusniji treneri imali su priliku čuti saznanja i novosti iz područja psihološke pripreme hrvača, kao i najnovije informacije iz rada u praksi sa naprednim hrvačima, kao i izvješća sa seminara za FILA seminara za napredne trenere. Na seminaru je dano i više dobrih prijedloga za daljnji rad Udruge, a između ostalog se izdvajaju prijedlozi o podjeli predavanja za trenere koji rade sa mlađim od onih koji rade sa starijih uzrasnim skupinama hrvača, obavezi praktičnog vježbanja svih sudionika seminara na praktičnim predavanjima, praćenju dolazaka trenera na sva predavanja, obvezi donošenja Pravilnika o nagrađivanju trenera itd. O tim i ostalim prijedlozima vezanim za unapređenje rada UHTH-a raspravljati će se na sjednici Izvršnog odbora udruge.

IZVOR HHS

Last modification: Sat 14 Nov 2015