Natjecateljski uspješna 2015. godina, rezime sezone

Iza nas je još jedna rezultatski uspješna godina. U 2015. godini, odnosno u 53 tjedana koliko je godina imala, hrvački klub Podravka natjecateljsku aktivnost obavljao je trideset i jedan puta kroz godinu što prosjeku ispada da smo svaku natjecateljsku aktivnost imali svaki jedanaesti dan.

Nastavljena je tradicija osvajanja brojnih medalja u svim uzrastima na domaćoj i međunarodnoj sceni. Od trideset i jednog nastupa, četrnaest nastupa ostvareno je na Međunarodnim turnirima, šest puta u Hrvatskoj, tri puta u Slovačkoj dok je po jedan nastup ostvaren u Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji, Austriji i Rumunjskoj. Na Međunarodnim turnirima ukupno je osvojeno šezdeset i šest medalja, od čega 19 zlatnih, 20 srebrnih i 27 brončanih. Četrnaest nastupa ostvareno je na službenim prvenstvima Hrvatske prilikom čega je osvojeno 29 medalja, 7 zlatnih, 11 srebrnih i 11 brončanih. Prvacima Hratske postali su Filip Verčević i to dva puta, u slobodnom načinu i grčko-rimskim načinu hrvanja u uzrastu starijih dječaka, dok je godinu također s dva naslova završio i Filip Picer u uzrastu kadeta. Alen Nogić bio je zlatni u uzrastu starijih dječaka, Srđan Ostojić u kadetima, a Filip Vusić naslov prvaka Hrvatske osvojio je u konkurenciji juniora. Od reprezentativnih nastupa zabilježena su dva nastupa. Stjepan Margić na veteranskom prvenstvu Svijeta osvojio je drugo mjesto, dok je Alen Fodor nastupajući za juniorsku reprezentaciju Hrvatske bio deveti na vrlo jakom turniru u Gotzisu, Austrija. Ostatak od dva natjecanja, pod kategorijom ostalo ostvareni su na međunarodnoj ligi kadeta te na kvalifikacijama za Međunarodni Božićni turnir, a tom prilikom osvojeno je 8 medalja, 2 zlatne, 4 srebrne i 2 brončane. Sumirajući sve nastupe u godini, hrvački klub Podravka u 2015. ukupno je osvojio 105 medalja, odnosno 28 zlatnih, 36 srebrnih i 41brončanu medalju.
Brojne osvojene medalje pokazatelj su nastavka dugogodišnjeg kvalitetnog rada u Klubu.
Nismo bili uspješni samo na strunjačama, bili smo i uspješni kao organizatiri. Početkom mjeseca ožujka održan je 12. sad već tradicionalan Međunarodni turnir grada Koprivnice «Zlatni pijetao». Na istom uz nastupe svih klubova iz Hrvatske nastupili si i hrvači iz 31 kluba odnosno 384 natjecatelja iz Mađarske, Slovenije, BiH, USA, Češke, Slovečke i Armenije.Tijekom godine uspješno je nastavljen Projekt Kluba, odnosno Program univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka koji se tjedno dva puta i u trajanju od 45 minuta odvija u dvorani Kluba, a namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Za napomenut je da program nije usmjeren na stvaranje isključivo vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Krajem mjeseca studenog započeli smo s novim Projektom kluba, ali u Novigradu Podravskom, odnosno otvorili smo svoja vrata, ali i stečeno znanje od sada prenosimo na djevojčice i dječake iz Novigrada Podravskog i bliže okolice. Godinu smo završili sa 43 novoupisanih članova samo u Novigradu Podravskom. Posebno nam je zadovoljstvo istaknuti kako klub trenitno okuplja preko 140 aktivnih natjecatelja. Pribrojimo li toj brojci, rekreativce, veterane, članove raznih komisija u Klubu, možemo slobodno reći kako hrvačka obitelj kluba sada broji preko 200 članova. Osim navedenih uspjeha sezonu smo završili i organizacijom I. Prvenstva koprivničko-križevačke županije u hrvanju slobodnim načinom za uzraste djevojčica i dječaka. U dvorani OŠ «Prof. Blaž Mađera» u Novigradu Podravskom okupilo se 68 natjecatelja.
Na uspješnu godinu osvrnuo se i predsjednik HK «Podravka», gospodin Darko Tetec:
Svojim aktivnostima i rezultatima u 2015. godini, HK „Podravka" potvrdio je da spada u red najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu Koprivnici. Svi ovi rezultati nagrada su za dugogodišnji predan, naporan i uporan rad svih članova kluba. Rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo reći da smo radili dobro i uspješno te da je smjer razvoja hrvačkog kluba i fokusiranje na naše najmlađe, bio pravi put. I dalje ćemo ustrajati na tom putu da vrhunske sportske rezultate postižemo stvaranjem vrhunskih sportaša u svom klubu, vlastitim znanjem i pravilnim radom od najmlađih uzrasta do seniora.
Upravo iz tog razloga uveli smo nove sadržaje u hrvačkom klubu „Podravka" poput univerzalne sportske škole i proširili smo rad hrvačkog kluba Podravka sa školom hrvanja u Novigradu Podravskom. To jasno pokazuje kojim će se smjerom HK „Podravka" u budućnosti razvijati, a ja se nadam da će svi naši sponzori i lokalna samouprava, kojima moram zahvaliti na podršci i potpori koju nam pružaju, to i u buduće prepoznavati i podržavati. Hvala, svima koji su na bilo koji način doprinijeli da HK „Podravka" bude ovako uspješan, a mi ćemo se truditi da budemo još i bolji! – rekao je Darko Tetec

Last modification: Mon 4 Jan 2016