MEĐUNARODNA NATJECANJA

Dva zlata i tri bronce osvojili su hrvači Podravke na turniru Sljemensko podneblje

Written by Vedran Blažeković

U dvorani OŠ “Bistra” i u organizaciji istoimenog hrvačkog kluba, ove subote održano je 22. izdanje Međunarodnog turnira “Sljemensko podneblje”. U konkurenciji 80-tak hrvača iz 14 klubova Slovenije, Slovačke i Hrvatske, Podravka se pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Renata Begovića predstavila sa sedmoricom svojih hrvača. U uzrastu mlađih dječaka početnika (2006.-2009.) koji su hrvali slobodnim načinom Podravku su predstavljala trojica hrvača. Luka Galić u težinskoj kategoriji do 49 kilograma uvjerljivo je došao do dvije pobjede koje su mu bile dovoljne za osvajanje prvog mjesta. Viktor Srpak i Petar Sočev, nastupili su u kategoriji do 36 kilograma. Obojica su zabilježila dvije pobjede i jedan poraz koje su im bile dovoljne za brončana odličja. Uzrasnu skupinu mlađih djačaka rođenih od 2003. do 2005. godišta predstavljala su četvorica Podravkaša. I Dvije pobjede bile su dovoljne Valentu Delimar da osvoji prvo mjesto u kategoriji do 49 kilograma. U istoj težinskoj kategoriji Josip Benko osvojio je treće mjesto. Borna Ljubić (32 kilograma) i Roko Petrović (45 kilograma) u prvom kolu doživjeli su poraz, a kako njihovi protivnici nišu ušli u finale, njima je bilo onemogučeno da se bore za medalje pa su ostali bez plasmana u svojim težnskim kategorijama.

U ekipnom poretku ekipa Podravke se sa pet osvojenih medalja plasirala na odlično treće mjesto.

Prema riječima trenera konkurencija nije bilo mnogobrojna, no bila je probrana, pa su gotovo sve borbe bile napete sa puno dinamike i atraktivnih zahvata. Također trenerski dvojac koji je pratio hrvače na turniru ističe da su izuzetno zadovoljni kako samom organizacijom turnira tako i gostoprimstvom.

Zlatna, dvije srebrne i dvije brončane medalje osvojili su hrvači Podravke u Češkoj

Written by Vedran Blažeković

Prošloga vikenda (26.-28.05), sedmorica hrvača Podravke pod vodstvom trenera Saše Šprema i Miroslava Mihalca nastupili su na vrlo jakom Međunarodnom turniru “LIDICE OPEN 2016” u Češkom gradu Kladno. U konkurenciji preko 340 hrvača iz deset europskih zemalja (Češka, Slovačka, Poljska, Njemačka, Danska, Italija, Belgija, Rusija, Mađarska i Hrvatska) hrvači Podravke postigli su zapažene rezultate i u Koprivnicu donijeli pet medalja, jedno zlato, dva srebra i dvije bronce. Najuspješniji hrvač Podravke bio je Samir Yasin koji je u kategoriji do 46 kilograma bio prvi. Petar Raknić u kategoriji do 31 kilogram i Stjepan Šimunić u kategoriji do 76 kilograma okitili su se srebrnim odličjima dok su Alen Nogić u kategoriji do 63 kilograma i Ivan Adžaga nastupom u kategoriji do 43 kilograma osvojili brončana odličja. Nažalost do plasmana nisu uspjeli doći Ivan Čordaš u kategoriji do 43 kilograma i Ivan Benko u kategorija 31 kilograma.
Osim natjecateljskog dijela, hrvači su odlazak u Češku iskoristili i za izlet. Posjetili su najzanimljivije znamenitosti predivnog Praga, već tradicionalno posjetili su i spomenik stradaloj djeci Lidica tijekom 2. svjetskog rata.

Valentina Belušić nastupila na kadetskom turniru u Mađarskoj

Written by Vedran Blažeković

Nakon natjecateljski iznimno napornog dana i osvojenog prvog mjesta na Zlatnome pijetlu u subotu, već u ranojutarnjim satima nedjelje Valentina Belušić pod vodstvom trenera Ivana Lončarića otputovala je u Kapošvar, Mađarsku na vrlo jak Međunarodni turnir za kadetkinje.

Read more

Alen Fodor osvojio treće mjesto u Rumunjskoj

Written by Vedran Blažeković

Hrvači hrvačkog kluba Podravka pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića protekloga vikenda (4. - 6. 12.) boravili su u Rumunjskoj gdje su u gradu Satu Mare nastupili su na vrlo jakom Međunarodnom turniru “CUPA CETATE ARDUD”.

Read more