Ivan Lončarić seniorski prvak Hrvatske, Luka Mihalec sedmi

25. pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore u hrvanju grčko-rimskim načinom održano je danas (subota) u Gradskoj športskoj dvorani u Petrinji. Kvalifikacijske borbe započele su u 12.00 sati dok je svečano otvorenje i finalne borbe započele u 16.45 sati uz direktan prijenos na televizijskom programu Sportske televizije. U konkurenciji gotovo svih hrvačkih klubova, odnosno 84 natjecatelja, Podravka se predstavila sa dvojicom svojih hrvača.
Ivan Lončarić nastupom u kategoriji do 59 kilograma okititio se novim naslovom Prvaka Hrvatske. On je u toj težinskoj kategoriji do prvog mjesta došao uvjerljivo, pobijedivši u tri borbe. Prvo je tehničkom superiornošću pobijedio Mihaela Bešenića i varaždinske Vindije 8:0, potom Sandra Frankola na bodove u dvije runde, rezultatom 6:0, da bi istim rezultatom i također na dvije runde pobijedio Tony Bralu iz HK «Zagreb» u finalu.
Luka Mihalec natjecanje u kategoriji do 66 kilograma započeo je pobjedom nad Mariom Bogdanović iz HK Sesvete, da bi u slijedećem kolu izgubio od favoriziranog Danijela Janečića iz Sesvetskog Kraljevca, tehničkim tušem. U borbi rapasaža protiv Kristijana Šimatića iz HK Petrinje i nakon vodstva od 6:5 u drugoj rundi, nesmotreno gubi koncetraciju i u samoj završnici gubi gotovo već dobivenu borbu. U konačnom plasmanu u kategoriji do 66 kilograma na kraju zauzima odlično sedmo mjesto.

Last modification: Sat 21 May 2016